Nieuws

Wanneer heb je (g)een bouwvergunning nodig?

17 Januari 2020

Ben jij ook van plan om bij te bouwen aan je woning? Of overweeg je een carport of veranda? Loop dan niet het risico dat je alles moet slopen.

Lees meer

(Ver)bouwen in 2020: deze premies kan je nog aanvragen

13 Januari 2020

Om het bouwen en renoveren van een woning iets betaalbaarder te maken, voorzien de overheid en je netbeheerder enkele financiële tegemoetkomingen.

Lees meer

Woningeigenaar? Dit verandert er voor jou in 2020

10 Januari 2020

Ben jij de trotse eigenaar van een huis of appartement? Of sta je op het punt om er een aan te kopen? Weet dan dat je sinds 1 januari 2020 rekening moet houden met een aantal belangrijke veranderingen.

Lees meer

Soepelere termijn voor verlaagde registratierechten

06 Januari 2020

De termijn voor het krijgen van de verlaagde registratierechten op een eigen woning wordt verlengd van twee tot drie jaar. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Financiën en Wonen Matthias Diependaele (N-VA) op een schriftelijke vraag van Sarah Smeyers (N-VA).

Lees meer

Dit zijn enkele van de woontrends van 2020: dichtbij, domotica en Duitsland

23 December 2019

Elk nieuw jaar brengt nieuwe trends met zich mee. Vijf vastgoedexperts vertellen nu al waar we ons volgend jaar aan mogen verwachten in de woon- en vastgoedwereld.

Lees meer

Nieuw vanaf 2020: EPC-informatieplicht bij verkoop en verhuur van kleine niet-residentiële gebouwen

20 December 2019

Het energieprestatiecertificaat (EPC) is al meer dan tien jaar verplicht bij de verkoop en verhuur van residentiële gebouwen zoals woningen, appartementen, studio's, ... Vanaf 2020 zal ook bij de verkoop en verhuur van kleine niet-residentiële gebouwen verplicht een EPC aanwezig moeten zijn.

Lees meer

Verkoop pakket-brievenbussen piekt

16 December 2019

Er worden steeds meer brievenbussen gekocht met een maatje meer, om alle online bestelde pakjes thuis te kunnen ontvangen. Het extra luik dat zo’n brievenbus heeft, kan op verschillende manieren door de koerier geopend worden: manueel, met een digitaal slot of zelfs via een mobiel signaal dat vanop afstand verzonden wordt.

Lees meer

Hoe energiezuinig bouw je? Lage energie, passief of BEN?

13 December 2019

Bouwen is keuzes maken. Niet alleen voor de materialen en stijl van je woning, ook op het vlak van energiezuinigheid heb je meerdere opties: een lage energiewoning, een passiefhuis of een BEN-woning. Wat is nu juist het verschil?

Lees meer

Hoe kan ik vastgoed kopen met een patrimoniumvennootschap?

09 December 2019

Vastgoed kopen met een patrimoniumvennootschap kan een erg interessante manier zijn om (beleggings)vastgoed te verwerven. Hoe gaat u precies te werk?

Lees meer

Checklist: verplichte keuringen en controles bij nieuwbouw

06 December 2019

Bij bouwen komt heel wat kijken. En eens je woning klaar is, zijn er nog bepaalde controles en onderhoudsbeurten die je niet uit het oog mag verliezen. We lijsten voor jou alle verplichte keuringen op, netjes opgedeeld voor, tijdens en na de werken.

Lees meer

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons