U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.

TOEKENNING EPC-LABELPREMIE WORDT VERSOEPELD

donderdag 9 maart 2023

Wie nu een woning met een slecht EPC grondig renoveert, kan voor die renovatie sinds 2021 een EPC-labelpremie tot 5.000 euro krijgen. De voorwaarde is wel dat je binnen de vijf jaar een verbeterd EPC zal moeten voorleggen, minstens label C voor huizen en label B voor appartementen. Hoe beter het nieuwe EPC-label, hoe hoger de premie.

Tot nu toe kon een woning slechts in aanmerking komen voor ofwel de totaalrenovatiebonus – de voorganger van de EPC-labelpremie voor de uitvoering
van meerdere afzonderlijke investeringen – ofwel de EPC-labelpremie, ongeacht wie de premie of bonus aanvraagt. Dit wordt nu versoepeld.

Basisvoorwaarde blijft behouden
Ben je vanaf 1 januari 2021 de nieuwe eigenaar van een woning geworden, dan kan je steeds in aanmerking komen voor de EPC-labelpremie, zelfs als een vorige eigenaar het totaalrenovatiebonustraject voor dezelfde woning had opgestart en hiervoor eventueel al één of meerdere bonussen had ontvangen. De basisvoorwaarde blijft wel behouden. Er moet een slecht EPC (label E of F bij een woning, label D, E of F bij appartement) beschikbaar zijn van voor de werken werden opgestart en dat opgemaakt is na afloop van het totaalrenovatiebonustraject.

Bron: De Tijd (2023, 3 maart). Toekenning van EPC-labelpremie wordt versoepeld. CIB Vlaanderen Vastgoedflitsen, 1922, 5.

Terug naar boven
Sluit menu DOMO VASTGOED NV