U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.

VASTGOEDMAKELAARS LANCEREN EIGEN ONLINE BIEDPLATFORM

woensdag 6 april 2022

Met de nieuwe digitale service SmartBid kunnen vastgoedmakelaars een biedproces opzetten, opvolgen en afhandelen. Op vraag van de vastgoedsector heeft de beroepsfederatie CIB Vlaanderen het systeem ontwikkeld en uitgerold.

De panden die via SmartBid te koop worden aangeboden, worden niet verzameld op een platform. Het online biedsysteem verloopt via de website van de individuele makelaar. Die kiest zelf welke verkoopdossiers in aanmerking komen voor online biedingen en wat de biedmodaliteiten zijn.

Kandidaat-kopers kunnen via SmartBid digitaal een bod uitbrengen. Ze krijgen alle nodige informatie over het vastgoed en de modaliteiten van de verkoop. De identificatie loopt via de elektronische identiteitskaart en itsme.
Elke kandidaat-koper brengt een bod uit, zonder te weten wat andere gegadigden bieden.Deel opTwitter
 
Het bieden gebeurt volgens het principe van biedingen onder gesloten omslag. Elke kandidaat-koper brengt een bod uit, zonder te weten wat andere gegadigden bieden. Na de biedperiode wordt in overleg met de verkoper het beste bod gekozen.

‘We gaan nog juridisch bekijken hoe we ook andere procedures kunnen toevoegen. Het doel is dat makelaars de consument op een transparante manier een volledig gedigitaliseerde service aanbieden’, zegt Kristophe Thijs, de directeur communicatie van CIB Vlaanderen.
Niet opbieden
Makelaars mogen de bieders niet tegen elkaar uitspelen en laten opbieden. Dan zou sprake zijn van een openbare verkoop, wat bij wet alleen notarissen mogen organiseren. Bij een openbare verkoop bieden deelnemers publiekelijk of online via Biddit.be.

Bron: De Rouck, P. (2022, 22 maart. Vastgoedmakelaars lanceren eigen online biedplatform. De Tijd. Geraadpleegd op 6/04/2022 van https://www.tijd.be/ondernemen/vastgoed/vastgoedmakelaars-lanceren-eigen-online-biedplatform/10375359.html?

Terug naar boven
Sluit menu DOMO VASTGOED NV