Nieuws

(Ver)bouwpremies in 2020: dit verandert er

Een woning bouwen of grondig renoveren kost handenvol geld. Gelukkig kan je aanspraak maken op enkele financiële tegemoetkomingen van de overheid en je netbeheerder. Bouwsite Livios bundelt voor jou de premies die je in 2020 nog kan aanvragen.

Energetische renovaties
Ook volgend jaar kan je blijven rekenen op premies voor energetische renovaties. Voor isolatie (dak, muur en vloer), beglazing en verschillende installaties (warmtepomp, warmtepompboiler, zonneboiler) kan je premies aanvragen bij netbeheerder Fluvius.

Totaalrenovatie
Ga je voor een totaalrenovatie? Vanaf drie van de zeven bovenstaande ingrepen krijg je van de Vlaamse overheid een extra bonus bovenop de individuele premies. Die bonus bedraagt tussen 1.250 en 4.750 euro, afhankelijk van het aantal investeringen.

Sloop- en heropbouwpremie
De sloop- en heropbouwpremie, die op 31 oktober 2019 zou aflopen, werd met een jaar verlengd en blijft dus ook volgend jaar bestaan. Nog zeker tot eind 2020 kan je beroep doen op de premie, die 7.500 bedraagt. Ook de premie van de Vlaamse overheid voor de installatie van een thuisbatterij kan je nog aanvragen tot eind 2020. Lees hier hoe je een premie aanvraagt voor een thuisbatterij

Nieuw in 2020
Enkele bestaande premies worden verlaagd in 2020. Zo zakt de premie voor beglazing van 10 naar 8 euro per m². Ook de premie voor een warmtepompboiler daalt van 400 naar 300 euro. 

Bron: Het Laatste Nieuws - Livios.