Nieuws

Eerste nachtvorst: maak je huis en tuin op tijd winterklaar

08 November 2019

Nu de eerste nachtvorst in aantocht is, neem je best de nodige maatregelen om je huis en tuin voor te bereiden op de vrieskou. Eens de temperatuur onder nul duikt, kunnen allerlei soorten schade ontstaan. Denk maar aan een bevroren watermeter of waterleiding. Met deze tips van bouwsite Livios maak je je woning helemaal winterklaar.

Lees meer

(Ver)bouwpremies in 2020: dit verandert er

04 November 2019

Een woning bouwen of grondig renoveren kost handenvol geld. Gelukkig kan je aanspraak maken op enkele financiële tegemoetkomingen van de overheid en je netbeheerder. Bouwsite Livios bundelt voor jou de premies die je in 2020 nog kan aanvragen.

Lees meer

Rookmelders redden levens: rookmelder verplicht in elke Vlaamse woning vanaf 1 januari 2020

28 Oktober 2019

Rookmelders redden levens: “Je neus slaapt ’s nachts ook”.

Lees meer

Besparen op energiekosten in de winter: zo pakt u dat aan

25 Oktober 2019

Het druilerige weer, de vallende blaadjes en kortere dagen laten er geen twijfel over bestaan: de herfst is in het land, de winter komt eraan. Dat leiden we ook af uit de standen van onze elektriciteits- en aardgasmeters. Om een al te hoge energiefactuur te voorkomen, is het nu het ideale moment om na te gaan waar u kunt besparen.

Lees meer

Energie besparen door goed te isoleren? 5 onmisbare tips

18 Oktober 2019

Wonen wordt steeds duurder. En ook onze energiefactuur schiet elk jaar de hoogte in. Hier kan u enkele tips terugvinden hoe u geld kan besparen door goed te isoleren.

Lees meer

9 concrete antwoorden op praktische vragen rond de woonbonus

14 Oktober 2019

Het afschaffen van het belastingvoordeel van de Vlaamse woonbonus tegen begin volgend jaar roept alleen maar meer vragen op bij wie zich vandaag op de huizenmarkt waagt. Wij hebben voor u 9 concrete vragen opgelijst, en zijn op zoek gegaan naar een antwoord.

Lees meer

Digitale meter rukt op in Vlaanderen: alles wat u moet weten

11 Oktober 2019

De Vlaamse energienetbeheerder Fluvius startte begin juli met de uitrol van de veelbesproken digitale meter. In dit artikel vind u hier meer informatie over.

Lees meer

Investeren in vastgoed kan al met enkele honderden euro's

07 Oktober 2019

Niet iedereen heeft zomaar genoeg geld om te investeren in een woning om te verhuren. De beurs biedt mogelijkheden voor wie met een beperkt budget toch in vastgoed wil investeren.

Lees meer

De 5 grootste fouten als je de verwarmingsketel vervangt

04 Oktober 2019

Deze 5 veelgemaakt fouten moet je zeker vermijden bij het plaatsen van een nieuw verwarmingssysteem

Lees meer

Geen overgangsperiode voor afschaffing woonbonus: Akte moet voor 1 januari, getekend compromis is niet voldoende

04 Oktober 2019

Er komt geen overgangsfase voor de afschaffing van de woonbonus. De datum van de akte zal van tel zijn, niet de verkoopovereenkomst.

Lees meer

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons