Nieuws

Vooral goedkope woningen worden duurder

26 Augustus 2019

De sterke vraag en het krimpende aanbod op de vastgoedmarkt drijven de prijzen op. Goedkopere huizen en appartementen worden sneller duurder dan woningen in het luxe- en vaak ook het modale segment. Dat geldt voor vrijwel alle Vlaamse centrumsteden, al zijn er grote verschillen.

Lees meer

Goed schatten is geld waard

22 Augustus 2019

Hoeveel is een geërfde woning of bouwgrond waard? Wilt u discussies over de erfbelasting vermijden, laat dan op voorhand een schatting maken.

Lees meer

Woningpas bundelt alle bouwdocumenten

19 Augustus 2019

Voortaan krijgt elke woning in Vlaanderen een Woningpas, een digitaal paspoort waarop alle overheidsinformatie over de woning opgeslagen is. Met de Woningpas beschikt de eigenaar van een huis of perceel altijd over de meest actuele stand van zaken, zonder dat hij die documenten bij de overheid moet opvragen.

Lees meer

Recordaantal nieuwe woonleningen afgesloten

15 Augustus 2019

De banken hebben in het tweede kwartaal van dit jaar bijna 70.000 woonleningen goedgekeurd, goed voor een bedrag van 9,3 miljard euro. Dat is een record voor een tweede kwartaal, dankzij de lage rentevoeten. Door de lage rente kiezen Belgen ook vooral voor vaste rentevoeten.

Lees meer

Investering in vastgoed levert 3% rendement op

14 Augustus 2019

Nu de rente op een historisch laag peil staat, beleggen steeds meer mensen in een opbrengsthuis of –appartement. Ook studentenkoten en garages passen in dat rijtje. De investeerders gaan ervan uit dat de huurinkomsten een beter rendement geven dan een spaarrekening. Voorts hopen ze dat het vastgoed de komende jaren verder in waarde stijgt.

Lees meer

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons