Nieuws

Dit zijn enkele van de woontrends van 2020: dichtbij, domotica en Duitsland

23 December 2019

Elk nieuw jaar brengt nieuwe trends met zich mee. Vijf vastgoedexperts vertellen nu al waar we ons volgend jaar aan mogen verwachten in de woon- en vastgoedwereld.

Lees meer

Nieuw vanaf 2020: EPC-informatieplicht bij verkoop en verhuur van kleine niet-residentiële gebouwen

20 December 2019

Het energieprestatiecertificaat (EPC) is al meer dan tien jaar verplicht bij de verkoop en verhuur van residentiële gebouwen zoals woningen, appartementen, studio's, ... Vanaf 2020 zal ook bij de verkoop en verhuur van kleine niet-residentiële gebouwen verplicht een EPC aanwezig moeten zijn.

Lees meer

Verkoop pakket-brievenbussen piekt

16 December 2019

Er worden steeds meer brievenbussen gekocht met een maatje meer, om alle online bestelde pakjes thuis te kunnen ontvangen. Het extra luik dat zo’n brievenbus heeft, kan op verschillende manieren door de koerier geopend worden: manueel, met een digitaal slot of zelfs via een mobiel signaal dat vanop afstand verzonden wordt.

Lees meer

Hoe energiezuinig bouw je? Lage energie, passief of BEN?

13 December 2019

Bouwen is keuzes maken. Niet alleen voor de materialen en stijl van je woning, ook op het vlak van energiezuinigheid heb je meerdere opties: een lage energiewoning, een passiefhuis of een BEN-woning. Wat is nu juist het verschil?

Lees meer

Hoe kan ik vastgoed kopen met een patrimoniumvennootschap?

09 December 2019

Vastgoed kopen met een patrimoniumvennootschap kan een erg interessante manier zijn om (beleggings)vastgoed te verwerven. Hoe gaat u precies te werk?

Lees meer

Checklist: verplichte keuringen en controles bij nieuwbouw

06 December 2019

Bij bouwen komt heel wat kijken. En eens je woning klaar is, zijn er nog bepaalde controles en onderhoudsbeurten die je niet uit het oog mag verliezen. We lijsten voor jou alle verplichte keuringen op, netjes opgedeeld voor, tijdens en na de werken.

Lees meer

Rookmelders kunnen levens redden bij woningbranden, maar waar installeer je ze?

02 December 2019

Vanaf 1 januari 2020 is een rookmelder verplicht in elke Vlaamse woning. Een goede zaak aangezien het aantal woningbranden in ons land sinds 2015 sterk is toegenomen. Maar hoe werkt zo’n rookmelder en waar plaats je die best?

Lees meer

Heibel over nieuwe isolatienorm: "Huis bouwen wordt tot 10% duurder"

25 November 2019

Wie plannen heeft om een huis te bouwen, voorziet maar beter een budget dat 5 à 10 procent hoger ligt. Dat zegt de Bouwunie naar aanleiding van de strengere isolatienorm die vanaf 2021 zal gelden. CD&V wil de norm versoepelen.

Lees meer

Hoeveel eigen inbreng heb je nodig voor jouw woonlening?

22 November 2019

Sta je op het punt om een woning te kopen? Dan moet je eerst langs de bank passeren voor een lening. Hoeveel spaarcenten heb je nodig vooraleer je kan gaan voor jouw droomwoning?

Lees meer

Een woning verhuren in 2020? Hierop moet je letten!

19 November 2019

Heb je je ouderlijke woning geërfd en overweeg je om het pand te verhuren? Of wil je in vastgoed investeren om een cent bij te verdienen? Slim, want heel wat gezinnen kiezen nog altijd voor een huurwoning. Maar let op, want je mag niet zomaar elke woning verhuren.

Lees meer

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons