Nieuws

Geen overgangsperiode voor afschaffing woonbonus: Akte moet voor 1 januari, getekend compromis is niet voldoende

04 Oktober 2019

Er komt geen overgangsfase voor de afschaffing van de woonbonus. De datum van de akte zal van tel zijn, niet de verkoopovereenkomst.

Lees meer

Huis kopen doe je best nog dit jaar: woonbonus verdwijnt vanaf 1 januari

30 September 2019

Wie plannen heeft om een woning te kopen, zet er best vaart achter. Een van de maatregelen in het nieuwe Vlaamse regeerakkoord is de afschaffing van de woonbonus op 1 januari.

Lees meer

Nieuwe spelers energiemarkt toch niet de goedkoopste

27 September 2019

Namen als Eneco, Engie Electrabel en Luminus klinken u als energieconsument waarschijnlijk bekend in de oren. Daarnaast komen er af en toe kleinere leveranciers bij. Bieden deze kleine spelers ook voordelen ten opzichte van hun grotere concurrenten of brengen ze bepaalde risico's mee?

Lees meer

5 signalen dat het tijd is om je huis te verkopen

23 September 2019

Komen deze signalen je bekend voor? Dan is het misschien toch beter om een nieuwe plek te zoeken die wél voldoet aan al je noden.

Lees meer

Hoe riskant is lenen met een variabele rentevoet momenteel?

20 September 2019

De rentevoet voor hypothecaire kredieten blijft dalen. Ondanks het historisch lage peil kiest nog altijd twintig procent voor een variabele rentevoet. Een berekend risico?

Lees meer

Verplichte renovatie na aankoop van een woning: wat bij appartementen?

13 September 2019

Op 20 juli 2018 keurde de vorige Vlaamse Regering een breed energie- en klimaatplan goed, met tijdshorizon 2030. Wat betekent dit voor de vastgoedsector?

Lees meer

Slimme regenwaterputten beschermen tegen weersextremen

08 September 2019

Aquafin wil de anderhalf miljoen regenwaterputten bij mensen in de tuin gedeeltelijk zelf beheren, om zo periodes van droogte en zware regenval beter te beheersen.

Lees meer

Mag mijn verhuurder het contract zomaar stopzetten?

06 September 2019

Wanneer kan mijn verhuurder het huurcontract stopzetten?

Lees meer

Woonleningen aan 0%: is dat de toekomst?

02 September 2019

De Belgische tienjaarrente is sinds deze zomer negatief. Maar wil dat ook zeggen dat de hypothecaire rentes nog verder zullen dalen?

Lees meer

De minimale dakisolatienorm - wat wijzigt er op 1 januari 2020?

30 Augustus 2019

De Vlaamse regering keurde op 24 mei 2019 het ‘Optimalisatiebesluit Woningkwaliteit’ definitief goed. Dit uitvoeringsbesluit bevat een aantal wijzigingen en nieuwigheden. Een van deze wijzigingen heeft betrekking op de dakisolatienorm en op de dubbelglasnorm. Wat wijzigt er precies?

Lees meer

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons