Hoeveel is mijn woning waard? naar nieuws overzicht

03 Mei 2017

Eigen kind, schoon kind. Het geldt in veel gevallen ook voor je eigen woning. Precies om die reden schatten eigenaars de prijs van hun huis dan ook vaker hoger in dan realistisch is. Al was het maar omwille van de emotionele waarde die ze aan hun eigen woning hechten. Om de verkoop van je vastgoed tot een goed einde te brengen, is de juiste waardebepaling en daardoor de correcte prijszetting van doorslaggevend belang.

OBJECTIEF ADVIES

Wie z’n woning verkoopt, is uiteraard vrij om zelf de vraagprijs te bepalen. Ook als je met een vastgoedmakelaar samenwerkt. Die zal op basis van zijn eigen kennis en expertise wel een objectief advies geven over de verkoopwaarde van het pand. Hij zal een objectieve waardebepaling uitvoeren en hierbij rekening houden met verschillende aspecten: de ligging, de ouderdom van de woning, de bewoonbare oppervlakte, de prijzen van de woningen in de buurt, stedenbouwkundige voorschriften ....

‘BOENK’ EROP

Maar als je als verkoper echter hogere wensen hebt dan de schatting van de makelaar, dan staat het je vrij je woning aan die hogere vraagprijs aan te bieden. Het neemt niet weg dat de vastgoedmakelaar wel zijn bedenkingen zal formuleren bij de vraagprijs die volgens hem te hoog ligt. En dat is niet onbelangrijk, want om vandaag vlot te kunnen verkopen moet de prijs ‘boenk’ erop zijn.

Bron: www.cibweb.be

Delen op

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons