Diensten

Plaatsbeschrijving

Een professionele plaatsbeschrijving is de beste verzekering voor jouw pand.

Ook als je zelf het huurpand beheert, een gedetailleerde plaatsbeschrijving is altijd een goed idee. Onze collega Steven is een expert op dat vlak. Door middel van zijn professionele plaatsbeschrijving zorgen we ervoor dat jij je geen zorgen moet maken over discussies bij eventuele huurschade.
 
Een professionele plaatsbeschrijving kun je het best omschrijven als een foto van het pand op het moment dat de huurder zijn intrek neemt, en meestal ook wanneer hij het pand weer verlaat. Één zinnetje is hiervoor dus zeker niet voldoende, zeker niet als je later misverstanden en discussies wilt voorkomen. Daarom zorgen wij voor een gedetailleerd en deskundig verslag van het pand, aangevuld met foto’s en alle bijzondere kenmerken.
 
Sinds 2007 is een plaatsbeschrijving wettelijk verplicht bij de start van het huurcontract.
Heb je dit niet, dan gaat de wetgever er meestal van uit dat de huurder de woning is ingetrokken in dezelfde staat als hij het pand heeft achtergelaten. En dat kan wel eens tegenvallen voor de verhuurder. Met een plaatsbeschrijving sta je dus veel sterker in je schoenen in geval van huurschade. De huurder moet het pand teruggeven zoals hij het volgens de beschrijving betrad.
 
Maar er zijn nog mogelijkheden waarbij een plaatsbeschrijving de moeite waard is. Denk maar aan werken in de buurt van jouw pand, bij een nieuwe aankoop of bij de waardebepaling. Een professionele plaatsbeschrijving is altijd een verantwoorde investering!